Breed aanbod van verschillende groente zaden, eetbare bloemenzaden, kiemgroenten, kruidenzaden en groenbemester zaden. Eenvoudig online bestellen en thuisbezorgd ontvangen via postverzending. topkwaliteit zaden. Lees meer.
Venkel maakt een stevige wortel en een hoge stengel. De delen van de plant geuren aromatisch. Het geeft een anijsachtige smaak. De fijne blaadjes kun je als garnering en smaakgever gebruiken.
Munt is een makkelijke kruidige plant en een echte alleskunner. Het kan gebruikt worden in veel (thee) dranken en gerechten. Munt heeft een prettige geur en daarnaast weert het ook nog eens muggen en andere insecten.
Citroenmelisse is een plant die een citroengeur afgeeft met vele nuttige toepassingen. Bij aromatherapie wordt het kruid gebruikt als hulpmiddel bij depressies, slapeloosheid en hartkloppingen.
Groninger spruitkool is geschikt voor zwaardere gronden. Geeft mooie gave, niet te grote spruiten en is vroeg oogstbaar.
Langedijker witte kool is een sterk groeiend ras een geeft mooi gevormde grote kolen. Als de witte kool vorstvrij bewaard wordt blijft deze zelfs tot het voorjaar goed.
Kerstomaat - Tiny Tim. Eind februari in een zaaibak bij 20°C zaaien of later buiten onder glas. Na het verspenen, direct of in potten in een uitplanten. Tiny Tim is een zoete middelgrote kerstomaat van 30 cm hoog. Ideaal voor een patio of een balkon.
Schorseneer is een oude ''vergeten'' groente die je steeds vaker terug ziet komen in tuinen.
Salie is de krachtpatser van geneeskrachtige planten. Tegenwoordig wordt het op vele manieren gebruikt: in de keuken bij vis- als vleesgerechten, de combinatie met varkens- en kalfsvlees is ook zeer smakelijk.
Rode klaver is een vlinderbloemige en geschikt voor alle grondsoorten. Het is een wat grovere klaver met stevig opgaande stengels, grote bladeren en diepgaande wortels, waardoor bodemstructuur goed kan herstellen.
Roodkop rodekool is een tamelijk vroege, dieprode kool met een lekkere smaak. Rode kool kan goed bewaard worden zodat je heel de herfst en zelfs in de winter er nog van kan eten.
Bladselderij - Pascal, Groene Volpijp. Kan zowel in de kas of buiten gezaaid worden. Heerlijk als toevoeging in verschillende gerechten.
Aubergine Violetta is een ras dat peervormige, donkerviolette aubergine geeft. Het aubergine 'vlees' van de vruchten kan heerlijk in allerlei gerechten gecombineerd worden: gekookt, gestoofd of roerbak.
Rucola sla; Zeer divers te gebruiken in vele gerechten of smaakmaker. Rucola is makkelijk te kweken zodat je verse sla kunt plukken uit eigen tuin.
Zomerwortel die ook in ’t vroege voorjaar en late najaar onder glas kan worden geteeld.
Bieslook is een meerjarig gewas dat jaren achtereen kan blijven staan. Het groeit makkelijk en goed op alle grondsoorten. Bieslook heeft een fijne smaak en is erg geschikt om te gebruiken als smaakmaker in gerechten.
Balkontomaat - MajaMaja wordt 45 cm hoog en is ideaa lvoor patio en balkon. Zoete tomaten van 5 cm doorsnee.
Wittekool - ExpressWitte kool is een sterk groeiend ras een geeft mooi gevormde grote kolen.
De herstteelt is ideaal voor de teelt van bloemkool. Het ras ‘Herfstreuzen’ produceert mooie witte grote bloemkolen met een lekkere smaak.
Verse winter radijs is een echte smaakmaker voor verse gerechten. Radijs is zeer eenvoudig zelf te kweken voor verse groente.
Marjolein
Maart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer
verspenen en vervolgens uitplanten. Oud natuurgeneesmiddel (o.a. als thee),
dat vanwege de pikante smaak in tal van zuid-europese gerechten kan worden
gebruikt, o.a.
Ui - Langwerpige rodeui, zacht van smaak en daarom geschikt om rauw te verwerken in gerechten.
Spinazie – Nores Zomergroente om in de vollegrond ( buiten) te zaaien.
Knolselderij - DolviKan zowel in de kas of buiten gezaaid worden. Heerlijk als toevoeging in verschillende gerechten.