Spruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt. Bijzonder populair, waarvan zowel de kiemspruit als de jonge blaadjes graag worden gegeten. Tuinkers bevat mosterdolie en smaakt voortreffelijk in een gemengde salade, bij gerookte zalm of andere vi
Spruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt. Taugé is lekker fris en knapperig, smaakt voortreffelijk in roerbakschotels maar ook in salades en zelfs in soepen. Voor het gebruik even in heet water dompelen of wokken. Rijk aan vitamine B.
Tomaat - Roma VF. Plant tomaten alleen buiten op een beschutte, zonnige plek. Regelmatig zijscheuten verwijderen.
Tomaat - Pyros F1Pyros is een middelvroegras met goede ziekteresistentie en geeft ronde vruchten. Geschikt voor buitenteelt.
Schorseneer is een oude ''vergeten'' groente die je steeds vaker terug ziet komen in tuinen.
Langedijker witte kool is een sterk groeiend ras een geeft mooi gevormde grote kolen. Als de witte kool vorstvrij bewaard wordt blijft deze zelfs tot het voorjaar goed.
Een lekker en decoratieve boerenkool met purperrode (paarse) kleur. Hoe kouder het is tijdens het groeiseizoen, hoe paarser de kleur van de plant.
Bieslook is een meerjarig gewas dat jaren achtereen kan blijven staan. Het groeit makkelijk en goed op alle grondsoorten. Bieslook heeft een fijne smaak en is erg geschikt om te gebruiken als smaakmaker in gerechten.
Tomaten - Mooie compacte tomaat die zeer geschikt is voor in potten op het terras. Door de unieke hartvormige vorm een echte eyecatcher!
Aubergine Violetta is een ras dat peervormige, donkerviolette aubergine geeft. Het aubergine 'vlees' van de vruchten kan heerlijk in allerlei gerechten gecombineerd worden: gekookt, gestoofd of roerbak.
Ijsbergsla zaden zodat je makkelijk zelf sla kunt kweken in tuin of kweekbak.
Verse radijs is een echte smaakmaker voor verse gerechten. Radijs is zeer eenvoudig zelf te kweken voor verse groente.
Venkel maakt een stevige wortel en een hoge stengel. De delen van de plant geuren aromatisch. Het geeft een anijsachtige smaak. De fijne blaadjes kun je als garnering en smaakgever gebruiken.
Salie is de krachtpatser van geneeskrachtige planten. Tegenwoordig wordt het op vele manieren gebruikt: in de keuken bij vis- als vleesgerechten, de combinatie met varkens- en kalfsvlees is ook zeer smakelijk.
Eind februari in een zaaibak zaaien bij 20°C of later buiten onder glas. Na het verspenen, direct in een kas of in potten uitplanten. Plaats de tomaten buiten op een beschutte en zonnige plek. Striped Stuffer is de ideale tomaat om koud of warm te vullen.
Spruitgroente kan eenvoudig met water worden opgekweekt*. De jonge blaadjes hebben een heerlijke smaak. nootachtig met een zweem van peper. Uitstekend te combineren met rauwe ham, romige kaas, gerookte zalm en in salades. Ook als garnering bij vlees en pa
Knolselderij - DolviKan zowel in de kas of buiten gezaaid worden. Heerlijk als toevoeging in verschillende gerechten.
Pompoen Uchiki Kuri is een mooie decoratieve oranjerode, zoete ‘hokkaido’-pompoen, met een lekkere smaak en rijk aan vitaminen en mineralen.
Eenvoudig zelf postelein zaaien en opgroeien. Verse postelein tot je beschikking uit eigen tuin of kweekbak.
Licht in het gewicht, makkelijk draagbaar. Eenvoudig schoon te maken.
Groninger spruitkool is geschikt voor zwaardere gronden. Geeft mooie gave, niet te grote spruiten en is vroeg oogstbaar.